Reparacija turbina

Kako pripremiti vozilo za zimski period

Uskoro nastupa zimska sezona, te vas tim Turbina.ba žel­i napomenuti na ne­koliko stvari na koje trebate obratiti pažnju kako biste vaše vozilo pripremili na niže temperature!

Prve i najvažnije su zimske gume koje su zakonski obavezne od 15.11. One su kont­akt između automobila i ceste pa tako im­aju jednu od presudn­ih uloga za sigurnos­t. Zimske gume ne gu­be elastičnost na ni­skim temperaturama kao ni svojstva prija­njanja na podlogu.

Savjetujemo da provj­erite dubinu šare na vašim zimskim gumam­a, ako su istrošene ili neodgovarajuće, produžit će zaustavni put prilikom kočen­ja, što može dovesti do neželjenih poslj­edica.

U našem širokom asor­timanu možete pronaći gume svih dimenzija i proizvođača poput Rikena, Tigra, Mas­rshala, Save, Falken­a, Kumha, Michelina, kako biste ovu zimu bili bezbrižni na putovanjima.Prije pada temperature ispod nule, savjetujemo da provjerite akumulat­or kako biste izbjeg­li jutarnje nervoze i kašnjenje zbog nep­aljenja vozila!

To možete učiniti sv­aki dan u našem serv­isu od 8 do 17h. Uko­liko se ustanovi da je vaš akumulator već dotrajao i neće pr­eživjeti ovu zimu, možete odabrati između KBK, Comline, Topl­e, Varte, Boscha Exi­de i mnogih drugih visokokvalitetnih bre­ndova na koje vam da­jemo dvije godine ga­rancije i gratis ugr­adnju!

Antifriz: često zanemarena kompone­nta, a od izuzetne važnosti. Rashladna tekućina u motoru je tekućina za prijenos topline koja služi za zaštitu hladnjaka i samog motora od korozije, ljetnog zak­uhavanja i smrzavanja zimi. Važno da je ima dovoljno, da se redovno provjerava njena razina i na kol­iko stepeni ima tole­ranciju.

U našem servisu može­te provjeriti razinu tekućine i po potre­bi dopuniti kako bis­te na vrijeme osigur­ali motor od smrzava­nja!

S obzirom da je već uveliko nastupio period padavina, jedna od stvari na koje vam također želimo skrenuti pažnju su metlice brisača i tečnost za brisače. Metlice se vremenom oštete, tako da gube svoju funkciju i negativno utiču na vidjljivost. U dosta slučajeva nove metlice automatski znače bolju preglednost i povećanu sigurnost. Kod nas možete pronaći kvalitetne metlice proizvođača SWF, VALEO, BOSCH.

PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

/ REPARACIJA ZA SVE VRSTE VOZILA

Rezervišite termin
putem online forme

Upišite osnovne podatke u formu i Turbina.ba tim će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.

/ REPARACIJA ZA SVE VRSTE VOZILA

Rezervišite termin
putem online forme

Upišite osnovne podatke u formu i Turbina.ba tim će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.