Reparacija turbina

Redovna kontrola turbine motora

Glavni nedostatak turbo punjača je u tome što njegova kompleksna izvedba te izloženost visokim toplinskim i mehaničkim opterečenjima mogu dovesti do njegovog kvara, ali i oštećenja cijelog motora.

Postoji više simptoma koji ukazuju na moguće probleme sa turbo-punjačem, a mnogi od njih su uočljivi i bez njegove demontaže. Za početak, tragovi ulja na vanjskom kućištu signaliziraju moguću potrošenost brtvenih prstenova unutar samog turbo-punjača, što dovodi do prodora motornog ulja. Nadalje, neobični zvukovi ili vibracije iz motornog prostora, naročito prilikom ubrzanja, mogu upućivati na preveliku zračnost unutar ležajeva turbo- punjača, probleme sa blow-off ventilom ili mehanizmom upravljanja krilaca promjenjive geometrije.

U konačnici, gorivo loše kvalitete ili neodgovarajuće motorno ulje može dovesti do zaprljanja turbo-punjača, uzrokovanog taloženjem čestica čađi unutar kućišta i upravljačkog mehanizma krilaca. R

Iako je neke od ovih simptoma lako za uočiti, cjeloviti pregled koji daje pouzdane rezultate je bolje prepustiti stručnjacima. Redovitom kontrolom turbo-punjača moguće je na vrijeme uočiti potencijalne kvarove i ukloniti ih prije no što uzrokuju veće probleme. U Ida turbo servisu, kontrolu stanja turbo punjača provodimo tako da demontiramo crijeva usisne i ispušne cijevi, što nam omogućava obavljanje vizualnog pregleda, ali i mehaničku kontrolu.

Na ovaj način možemo sa sigurnošću provjeriti stupanj začađenosti, tragove curenje ulja te količinu zračnosti u ležajevima osovine. Uz to, provjeravamo rad upravljačkog mehanizma krilaca promjenjive geometrije te funkciju blow-off ventila. Zahvaljujući tome, možemo dati točnu i pouzdanu procjenu stanja turbo-punjača te preporučiti eventualno potrebne popravke.

PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

/ REPARACIJA ZA SVE VRSTE VOZILA

Rezervišite termin
putem online forme

Upišite osnovne podatke u formu i Turbina.ba tim će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.

/ REPARACIJA ZA SVE VRSTE VOZILA

Rezervišite termin
putem online forme

Upišite osnovne podatke u formu i Turbina.ba tim će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.